Brandrood “Koelinair-Culinair”

 

Puur natuur met een

authentieke en onderscheidende smaakbeleving.

 

Dat is wat we met het vlees van het Brandrode Vechtdal Rund nastreven.

 

 

Leefomstandigheden zoals het eigenlijk altijd bedoeld was

 

De leefomstandigheden van onze Brandrode runderen zijn zo natuurlijk mogelijk.

Onze runderen leven het jaar rond buiten in de natuur.

Zo ook de geleidelijke groei van het dier. Een kalf blijft maar liefst zes tot zeven maanden bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

Op het menu staat alleen gras, in de zomer grazen zij van het land, in de winter worden ze bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van onze eigen graslanden uit het vechtdal. Dat is te merken aan de kwaliteit van het vlees. De kleur is donkerder en roder.

 

Gevolg van dit puur natuurlijke concept?

Het winterharde, sterke Brandrode Vechtdal Rund heeft een goede spierontwikkeling.

En dat merkt u in de kwaliteit.

Want “puur natuur” betekent een authentieke en sterk onderscheidende smaakbeleving.

Kortom, een natuurlijk en een exclusief en streekgebonden vechtdalproduct!

 

 

Familierecept “Brandrode Vechtballetjes”

(Simone)

 

Het Brandrode Vechtballetje heeft niet veel nodig en is heel

eenvoudig te bereiden. Het scheutje ketjap erdoor was een tip

van mijn moeder, dat geeft het balletje net even iets meer.

 

Onze jongens zijn al echte fijnproevers geworden en dol op

onze eigen Brandrode gehaktballen.

Mocht ons eigen rundergehakt even op zijn, dan houd ik het

graag voor mezelf dat ik ander rundergehakt heb gekocht.

Maar de jongens zijn niet te foppen. Ik krijg dan meteen de

(gehakt)bal teruggekaatst met de opmerking: “Mam, deze

gehaktballen zijn best lekker hoor, maar niet zo lekker

Als van onze eigen Brandrode koeien…”

 

Ingrediënten

(voor 6 personen)

• 1 kg gehakt van het Brandrode rund (verkrijgbaar bij de

  Vechtdal Hoeve)

• 1 Vechtdal ei (groot)

• 2 zakjes gehaktkruiden traditioneel

• Scheutje ketjap

• 50 gr boter

 

Meng de ingrediënten door elkaar en vorm zes mooie gehaktballen.

Laat de boter in de pan lichtbruin worden en braad hierin

de gehaktballen aan.

Scheutje water erbij en 15 minuten laten sudderen tot ze gaar zijn.

 

 

 

Recept stoofpotje van het Brandrode rund

(Chef-kok Roelant Lindeboom, Tante Pos)

 

Ingrediënten

• 2 eetlepels olie

• 500 gr. Runderstoofvlees/sukade in blokjes

  (verkrijgbaar bij de Vechtdal Hoeve)

• 4 tomaten in partjes

• 5 dl jus d’veau (kalfsjus) òf 5 dl krachtige runderbouillon

• 1 flesje Pauw of Palm bier

• 2 dl rode wijn

• 50 gram spekreepjes

• 2 laurierbladeren

• 4 uien in halve ringen gesneden

• 1 teentje knoflook

 

Bereidingswijze

Verhit twee eetlepels olie in een grote pan en fruit de uiringen zacht en glazig. Voeg de laurierbladeren, de spekreepjes, het teentje knoflook en de stukjes tomaat toe in de pan.

Voeg hierbij de rode wijn, het bier en de bouillon van de jus d’veau en breng dit geheel aan de kook. Naar smaak kunt u een hoeveelheid zout en peper toevoegen. Vervolgens de rundvleesblokjes bakken in twee eetlepels olie in een braadpan. Leg het rundvlees in een ovenschaal en giet de saus hierover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof het geheel in twee uur gaar op 160 graden in de oven.

Dit gerecht is goed te combineren met rode kool.

 

Eet smakelijk!

 

 

Wilt u meer Weten?

Bel 06 18 720 630 of mail naar info@vechtdalhoeve.nl

Vechtdal Hoeve    Ridderinkweg 3, 7735 KG Arriën    M 06 18 720 630    info@vechtdalhoeve.nl